Så fungerar det

Hur går jag tillväga för att lära mig mer om optioner på bästa sätt?step-by-step


Det finns många olika sätt att lära sig nya saker på, därför erbjuder Talos Analytics dig flera olika sätt att lära dig mer om optioner. Första steget är att lära sig grunderna om optioner, den informationen  hittar du under rubriken Vad är optioner? I det kapitlet beskrivs både vad en option är och hur den är konstruerad. Till exempel vad det betyder att en option är standardiserad och varför optioner är bra att kombinera med aktier för att sänka risken i sitt sparande och få fler möjligheter än att bara handla med aktier. I kapitlet Att handla med optioner  finns det möjlighet att läsa om hur handeln sker rent tekniskt för den som är intresserad.


När du känner dig redo att gå vidare till nästa steg, förslår vi att du läser i vår Strategi Guide om de olika strategier du kan använda dig av vid olika marknadsutsikter och strategiska syften. Du kan själv sortera strategierna genom att välja olika svårighetsgrader och sedan läsa om den strategi som du spekulerar med eller skyddar din aktieportfölj med. 

Slutligen kan du som betalande medlem handla fiktivt med optioner och aktier. Du kan hitta strategier med hjälp av vår lättnavigerade sökmotor som hjälper dig att finna de optioner och aktier som passar bäst för just den strategi och de  sökkriterier du valt. Detta, samt widgets för att underlätta din optionshandel och mycket mer, erbjuder vi dig som betalande medlem. 

Dessutom kommer vi att lansera fler tjänster i takt med att vi växer


Undrar du något? / FAQ


Var hämtas all marknadsdata?

Leverantören av marknadsdata är SIX Financial Information AB

Hur handlar jag med Payair?

Läs av QR-koden och ange din fyrsiffriga pinkod, sedan är det klart!

Första gången måste du koppla appen till valfritt VISA eller MasterCard! Inga krångliga mellankonton som måste fyllas på och inga extra avgifter för dig som kund. 

Payair finns för både iPhone, Android och Windows Phone!

Hur bokar jag en privatkurs hos Talos Analytics?

Betalande medlemmar så kallade premiummedlemmar kan boka privatkurser hos Talos Analytics. Det går att ringa för att boka kurser alternativt maila in till oss. Priset bestäms utefter antal medlemmar som går samtidigt (mellan 1-3 medlemmar vanligtvis) och omfattningen av kursen.

Varför finns en standardsumma i första portföljen?

 För att portföljerna på Talos Analytics ska vara lätta att jämföra i framtida tävlingar då alla startar med samma belopp, detta går att ändra men för att vara med i tävlingar så måste man ha samma belopp som övriga deltagare. Man kan däremot skapa fler portföljer där man kan välja startsumma själv också.

Jag vill uppgradera/nedgradera mitt konto, hur gör jag?

Då går du in på kontrollpanel-> Allmänna inställningar -> Upp/nedgradera konto. Vill du däremot avsluta ditt medlemskap så mailar du till info at talosanalytics.se så hjälper vi dig.

Jag vill ändra mitt lösenord

Då går du in på kontrollpanel-> Mitt konto så kan du fylla i ditt befintliga och slutligen ditt nya lösenord.

När jag handlar optioner, vilken kurs ska jag fylla i som kurs?

När man köper en Köp/Säljoption så väljer man premien för att sälja (Ask) . När man säljer en Köp/Säljoption så väljer man premien för att köpa (Bid). Med andra ord väljer man motsatta kursen till det man har för avsikt att göra.